A Szertartásvezető

Szertartásvezető, Polgári szertartás, Esküvő szertartás | A Szertartásvezető

Az első, és legfontosabb különbség az anyakönyvvezető és a szertartásvezető között az, hogy a szertartásvezető nem hivatali személy, nem önkormányzati dolgozó. Hanem egy olyas valaki, aki szívvel lélekkel azon van, hogy a házasulandó párnak a nagy napján a polgári szertartás is éppoly tökéletes, egyedi, meghitt és személyes legyen, mint akár a dekoráció, amelyet Ők választanak ki és álmodnak meg, vagy a menyasszonyi ruha, ami tökéletesen illik mind méretben, mind stílusában viselőjéhez.

A hivatalos anyakönyvvezetők egyszerűen munkarendjükből, beosztásukból adódóan nem tudják megtenni azt, hogy oly mértékben kiszolgálják az ifjú párt, ahogyan azt esetlegesen ők szeretnék. Szabályokhoz vannak kötve mind időben, mind területileg, nem beszélve a szertartás tartalmi részéről és hosszáról. 

A szertartásvezető rugalmas időbeosztással dolgozik, és alkalmazkodik a pár lehetőségeihez, napi beosztásához. És akkor ez még “csak” a megbeszélés része a dolognak.

Aztán ott van maga a szöveg, ami talán a legfontosabb a szertartásban. És ennél a pontnál aztán tényleg szabadjára lehet engedni a képzeletet. Lehet megható, vicces, régies stílusú vagy királylányos, személyes love storyt leíró vagy hagyományosabb hangvételű. A lényeg azonban egy, és ugyanaz. Mégpedig az, hogy a szertartás végén a pár elégedett és mosolygós legyen, és úgy érezzék, hogy évek múlva is szívesen fognak visszagondolni a nagy napjuknak erre a fél órájára is.

A fent leírtakon túl persze még sok pici, apró dolog van, amivel egy szertartásvezető egyedivé teheti a polgári ceremóniát, illetve a házasság megerősítést. Én személy szerint ha tehet em ruházatommal is igyekszem idomulni az esküvő stílusához, illetve a pár igényeihez. Vigyázni kell arra, hogy a szertartásvezető ne legyen sem túl sok, sem túl kevés. Nem szabad túlcsillogni a menyasszonyt, de az igényes megjelenés alapkövetelmény.

Ha kérdésed van írd meg itt kérlek!

Time: 0.0143 ms | Memory: 2.16MB | Version: 3.5